Απορίες και εξηγήσεις

Μελάνι Specific και Universal

Και όμως, από το μελάνι εξαρτάται! Στις μέρες μας, σχεδόν σε κάθε μελανοδοχείο χρησιμοποιείτε και εξειδικευμένο μελάνι. Στα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν στη αγορά είναι φυσιολογικό να αργήσει λίγο η παρασκευή συμβατής μελάνης. Επίσης υπάρχουν μελανοδοχεία και εκτυπωτές που κάλυψαν ένα πολύ μικρό ποσοστό της αγοράς με αποτέλεσμα να μη παρασκευαστεί εξειδικευμένο μελάνι για αυτά. Ειδικά στη τελευταία περίπτωση εάν ο εκτυπωτής δεν έχει ενσωματωμένη κεφαλή μπορεί κάποιος να ψάξει μόνος του μία λύση. Σε έναν εκτυπωτή όμως που έχει ενσωματωμένη κεφαλή, μπορεί να βουλώσουν τα ακροφύσια και να καταστραφεί ο εκτυπωτής. Δεν συνιστάται.


Rebuild / Remanufactured

Η λέξη «Remanufactured» σημαίνει ανακατασκευασμένο και είναι στίς περισσότερες περιπτώσεις πιο οικονομικά απ? ότι τα γνήσια. Τα μελανοδοχεία της Epson είναι Remanufactured. Rebuilt σημαίνει αναθεωρημένο, ( διαφοροποιημένο, γνωστό ως καινούρια συμβατή κασέτα). Αγοράζονται παλιές κασέτες από την αγορά, διαμορφώνονται και επανακυκλοφορούν.

Όλα τα μελανοδοχεία της HP προστατεύονται από τον νόμο ευρεσιτεχνίας. Τα μελανοδοχεία που προωθούν οι ανταγωνίστριες εταιρίες στην αγορά για τους εκτυπωτές HP με την δική τους επωνυμία, παράγονται από την ανακύκλωση παλιών μελανοδοχείων (χρησιμοποιημένα). Με απλά λόγια, εσείς σαν καταναλωτής αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο και ξαναγεμισμένο μελανοδοχείο νομίζοντας ότι είναι καινούριο αναλώσιμο. Τα συμπεράσματά είναι δικά σας.


Ο άνετος τιμωρείται!

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ?

Όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο. Μερικά μελανοδοχεία χρειάζονται την μελάνι για ψυκτικό μέσω. Εάν λοιπόν συνεχίζετε να εκτυπώνετε χωρίς να έχει μελάνι το μελανοδοχείο σας τότε μπορεί να καταστραφούν τα ακροφύσια με αποτέλεσμα την αχρηστία. ?????.

Η επαναφορά σε ένα στεγνό σφουγγάρι ή μία αποξεραμένη κεφαλή είναι μία πολύ λεπτή διαδικασία. Η χρήση του μελανοδοχείου με λίγο ή καθόλου μελάνι μειώνει την διάρκεια ζωής του.


Ξαναγεμισμένο μελανοδοχείο = Γνήσιο μελανοδοχείο?

Μία πολύ εύκολη ερώτηση : ΟΧΙ !

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το ξαναγεμισμένο μελανοδοχείο είναι χειρότερο από ένα γνήσιο. Σίγουρα κάποιος που χρησιμοποιεί μία υψηλής τεχνολογίας ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και εκτυπώνει σε ακριβό χαρτί glossy θα προτιμήσει τα γνήσια μελανοδοχεία. Διότι ξόδεψε χρόνο και υλικά και δοκίμασε διάφορα στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή του ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Λίγοι θα προσπαθήσουν να ξανά περάσουν την ίδια διαδικασία αυτή με ξαναγεμισμένα μελανοδοχεία.

Για να γίνει μία δίκαιη σύγκριση θα πρέπει να γίνουν όλα τα παραπάνω βήματα και με τα ξαναγεμισμένο μελανοδοχεία. Σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχτεί πως αλλάζοντας τις ρυθμίσεις έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και από τα γνήσια μελανοδοχεία.